קול קורא להגשת הצעות לשינויים בפרק שני 1 לפקודת מס הכנסה – קרנות להשקעות במקרקעין (קרנות ריט)
שלשום (2.9.2024) פורסמה הודעות רשות המיסים לפיה הרשות בוחנת בימים אלה שינויים בפרק שני 1 לפקודת מס הכנסה (סעיפים 64א2 עד 64א11) הנוגעים לקרנות להשקעות במקרקעין (קרנות ריט) והציבור מוזמן להציע הצעות לשינויים, עם דגש על רעיונות שיסייעו בייעול, בקידום ובפיתוח קרנות ריט בישראל.
הצעות יש לשלוח עד ליום 17.9.2024 בדוא"ל.
חיוב אישי של בעל מניות בחוב מס שבח של החברה
ביום א, 1.9.2024, ניתן פסק-הדין של ועדת-ערר מיסוי מקרקעין שליד בית-המשפט המחוזי בירושלים בעניין יעולה – השקעות ומסחר בנדל"ן בע"מ.
עניינו של פסק-הדין שני עררים שהדיון בהם אוחד: האחד, ערר שהוגש על-ידי יעולה השקעות ומסחר בנדל"ן בע"מ ("החברה") על שומת מס שבח שהוציא לה המשיב (מנהל מיסוי מקרקעין ירושלים) בגין מכירת זכות במקרקעין בשנת 1996; השני, ערר שהגישו בעלי מניותיה של החברה, יפתח ומטילדה עינב, על החלטת המשיב לגְבות מהם את מס השבח בו חייבת החברה, וזאת מכוח הוראות סעיף 95א לחוק מיסוי מקרקעין.
הטענה העיקרית של החברה-העוררת היא שבעסקת המכירה נמכרה "טענה לזכות" ביחס למקרקעין בלתי-מוסדרים וכי הממונה על הרכוש הנטוש במינהל האזרחי באיו"ש טרם הכיר בזכויות העוררת ולא הקצה את המקרקעין לעוררת במסגרת הסכם חכירה, כך שאין מדובר ב"זכות במקרקעין" כמשמעותה בחוק מיסוי מקרקעין.
עוד טענה העוררת, כי המשיב הכיר בכך שעסקת המכר נתונה לשומה לפי פקודת מס הכנסה ואין להשית עליה כפל-מס.
בנוסף, טענה העוררת להתיישנות.
אשר לחיוב האישי של העוררים, בעלי המניות בעוררת, נטען, כי לא התקיימו התנאים הנדרשים בסעיף 95א לחוק מיסוי מקרקעין, שכּן חוב המס אינו סופי בהיותו מצוי בהליך משפטי, ומשכך אינו בר גביה לפי הוראת הסעיף האמור.
ועדת-הערר, מפי יו"ר הוועדה השופט א' דורות (בהסכמת חברות הוועדה ושמאיות המקרקעין ג' בלטר ו-ט' אקשטיין), דחתה את שני העררים (קישור לפסק-הדין).