אי-פרסום עמדות חייבות בדיווח לשנת 2024 | שיעורי הריבית לגבי סעיפים 3(ט) ו-3(י) לפקודה | ניכוי מס תשומות בחשבונית מס שלא הוקצה לה מספר בשל תקלה ועוד
אי-פרסום עמדות חייבות בדיווח חדשות לשנת-המס 2024
בעקבות המלחמה, רשות המיסים לא פרסמה עמדות חייבות בדיווח חדשות לגבי שנת-המס 2024.
להרחבה בנושא, לחצו כאן.
שיעורי הריבית לגבי סעיפים 3(ט) ו-3(י) לפקודת מס הכנסה
פורסמה ברשומות הודעת שר האוצר לפיהן שיעור הריבית בשנת-המס 2024 לעניין סעיף 3(ט) לפקודת מס הכנסה* הינו 6.69% (קישור להודעה).
* תקנה 2 לתקנות מס הכנסה (קביעת שיעור ריבית), התשמ"ה-1985.
במקביל, פורסמה הודעת שר האוצר לפיה שיעור הריבית לעניין סעיף 3(י) לפקודה* הינו 5.02% (קישור להודעה).
* תקנה 2 לתקנות מס הכנסה (קביעת שיעור ריבית לעניין סעיף 3(י)), התשמ"ו-1986.
נזכיר, כי שיעורי הריבית האמורים כוללים מע"מ, ככל שחל, ועל-כן לאחַר חישוב הריבית לפי התקנות יש לחלץ מתוך הסכום את סכום המע"מ.
עקרונות להתרת ניכוי מס התשומות הכלול בחשבונית מס שלא הוקצה לה מספר בשל תקלה טכנולוגית במערכות רשות המסים
פורסמה הודעת רשות המיסים בנושא.
למַעבר להודעה, לחצו כאן.
בקשה למחיקת חלקים מכתב התשובה של מנהל מע"מ ומתצהיר נציגו
ביום 17.12.2024 ניתנה החלטתו של בית-המשפט המחוזי בתל-אביב בעניין עוזרי.
עניינה של ההחלטה בבקשה שהגיש המערער למחיקת חלקים מכתב התשובה שהגיש המשיב (ממונה מע"מ מרכז) ומתצהיר נציג המשיב, בטענה כי מדובר בהרחבת חזית פסולה.
בית-המשפט, מפי השופטת י' סרוסי, דחה את הבקשה אך חייב את המשיב בהוצאות בסך 10,000 ₪ (קישור להחלטה).
השופטת סרוסי קבעה, כי התנהלותו של המשיב אכן היוותה פגיעה בהשגה, שכּן קביעה משפטית חדשה שמופיעה לראשונה רק בהחלטה בהשגה משמעותה אחת משתיים: אם לא יוגש ערעור – שתצא שומה מבלי שלנישום ניתנה הזדמנות להתמודד עם כלל הקביעות בעניינו; ואם יוגש ערעור – שהמשיב משאיר את הדיון הראשוני בסוגיה לבית-המשפט. "שני המקרים מהווים פגיעה בהליך ההשגה, וככלל, אין להסכין עם כך."
עם זאת, השופטת הוסיפה וציינה, כי לא ניתן להתעלם מכך שהמערער הגיש את בקשתו בשיהוי ניכר, כעשרה חודשים ממועד הגשת כתב התשובה וכתשעה חודשים ממועד דיון קדם המשפט, ובעיקר, מכך שהמערער השיב לגופם של דברים בתצהירו, מבלי שהגיש קודם לכן בקשה למחיקת הטענות; כך שבשלב זה וטרם שמיעת הראיות, הטענות כבר מונחות לפני בית-המשפט ויש מקום לדון בהן לשם בירור מס אמת.
משכך, השופטת לא הורתה על מחיקת הטענת כמבוקש, אך לאור מחדלי המשיב והפגיעה בהליך ההשגה ובסדרי הדין, חייבהּ את המשיב בהוצאות המערער בסך 10,000 ₪.