קיזוז הפסד הון ממכירת מניות כנגד הכנסה מדיבידנד בידי בעל מניות מהותי | החלטת מיסוי בנושא קרן להשקעות במקרקעין (REIT) | הארכת מועד להגשת ערעור מע"מ | קבלת אופציה לרכישת המקרקעין וסיחורה או רכישת המקרקעין והמחאתם ועוד
09/02/2025
החלטת מיסוי בנושא קרן להשקעות במקרקעין (REIT)
ביום ד, 5.2.2025, פורסמה החלטת מיסוי בנושא קרן להשקעות במקרקעין (REIT).
להמשך, לחצו כאן.
קיזוז הפסד הון ממכירת מניות כנגד הכנסה מדיבידנד בידי בעל מניות מהותי
ביום ב, 3.2.2025, ניתן פסק-הדין של בית-המשפט המחוזי בתל-אביב בעניין בן דוד.
עניינו של פסק-הדין בשאלה האם יש לפרש את הוראות סעיף 92(א)(4)(ב) לפקודת מס הכנסה, כנוסחן בשנת 2015, כמתירות בקיזוז הפסד הון שוטף ממכירת נייר-ערך כנגד הכנסה מדיבידנד ששולמה באותה שנת-מס (2015) על נייר-ערך אחר וחייבת במס בשיעור 30%.
להמשך, לחצו כאן.
הארכת מועד להגשת ערעור מע"מ
ביום 31.1.2025 ניתן פסק-הדין של בית-המשפט המחוזי בבאר-שבע בעניין חזן.
עניינו של פסק-הדין בבקשה להארכת מועד להגשת ערעור על החלטת המשיב (מנהל מע"מ אשדוד) מיום 1.2.2024 בגדרהּ נדחתה ההשגה שהגיש המבקש והוא חויב במס תשומות בסכום של כ-2.5 מיליון ₪ בְּשל קיזוז מס תשומות על-פי חשבוניות מס שהוצאו שלא כדין.
הבקשה הוגשה בד בבד עם הערעור, וזאת ביום 8.7.2024. זאת, למרות שתקנה 2(א) לתקנות מס ערך מוסף ומס קנייה (סדרי הדין בערעור), התשל"ו-1976 ("התקנות") קוצבת 60 ימים להגשת ערעור על החלטת המנהל, מיום מסירת ההחלטה בהשגה (4.3.2024). דהיינו, הערעור (ועִמו הבקשה להארכת מועד) הוגש באיחור של למעלה מחודשיים).
בבקשה נטען, כי המועד להגשת הערעור אמנם חלף, אך בהתאם לתקנה 8 לתקנות רשאי בית-המשפט להאריך את המועד להגשת ערעור אם ניתנה לו סיבה מספקת לכך.
בית-המשפט, מפי השופטת י' ייטב, דחה את הבקשה (קישור לפסק-הדין).
קבלת אופציה לרכישת המקרקעין וסיחורה או רכישת המקרקעין והמחאתם
ביום 3.2.2025 ניתן פסק-הדין של ועדת-ערר מיסוי מקרקעין שליד בית-המשפט המחוזי בירושלים בעניין עמרם.
עניינו של פסק-הדין במחלוקת שהתגלעה בין העוררים, מר יוסף עמרם וחברת רמות קודש בע"מ (שבה הוא מחזיק 50%), לבין המשיב (מנהל מיסוי מקרקעין) ביחס לשאלה, האם יש לראות בעורר כמי שרכש זכות במקרקעין ולאחר מכן המחה אותה לעוררת (כטענת המשיב) או שמא העורר קיבל אופציה לרכישת המקרקעין וסיחר אותה לעוררת.
ועדת-הערר, מפי יו"ר הוועדה השופט א' דורות (בהסכמת חברות הוועדה גב' ג' בלטר וגב' נ' סירקיס), דחתה את הערר (קישור לפסק-הדין).
הערת אזהרה לטובת הגרושה או שעבודים שנרשמו לטובת המדינה בגין חובות הבעל – מי גובר?
ביום 30.1.2025 ניתן פסק-הדין של בית-המשפט העליון בעניין אביתר.
עניינו של פסק-הדין בתחרות על זכויות בדירת מגורים בין המערערת – אשר הזכויות בדירה הועברו אליה מהבעל במסגרת הסכם הגירושין ונרשמה לזכוּתה הערת אזהרה; לבין המדינה (המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות וכן פקיד-שומה חיפה) – אשר נרשמו לטובתה שעבודים על הזכויות בדירה מכוח סעיף 11א(2) לפקודת המסים (גביה) בקשר עם חובות הבעל כלפיה.
בית-המשפט העליון קיבל ברוב דעות (השופטת ר' רונן בהסכמת השופטת ד' ברק-ארז כנגד דעתו החולקת של השופט נ' סולברג) את הערעור וניתן סעד הצהרתי לפיו זכויותיה של המערערת מכוח הערת האזהרה כוברות על זכויות המדינה מכוח השעבודים שנרשמו לטובתה (קישור לפסק-הדין).